Pregătiri pentru Taberele ARC 2016

Pregătiri pentru Taberele ARC 2016

Miniștrii Dan Stoenescu (Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni) și Elisabeta Lipă (Ministerul Tineretului) au discutat despre pregătirea unuia dintre programele majore pentru românii de pretutindeni – Taberele ARC.  Alături de cei doi miniștri s-au aflat dr. Petre Guran, secretar de Stat în cadrul DPRRP, și Lucian Constantin Mircescu, sub-Secretar de stat pentru Tineret, precum și experți ai celor două instituții.lipa 2Ministrul Tineretului și Sportului a reconfirmat sprijinul pe care îl acordă românilor de pretutindeni, alături de MAE, în păstrarea și afirmarea identității, precum și în asumarea unui rol cât mai activ, în cadrul societății. De asemenea, s-a convenit asupra identificării obiectivelor comune și a unor proiecte, în beneficiul comunităților românești din străinatate.

Conlucrarea dintre cele două instituții guvernamentale, prin proiectul ARC, constitue unul din programele majore dezvoltate pentru românii de pretutindeni.

Astăzi am demarat discuțiile cu doamna Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului, cu privire la organizarea taberelor ARC 2016 pentru etnicii români de peste hotare”, a anunţat Dan Stoenescu.

Începând cu anul 1999, atunci când a fost lansat, programul de tabere ARC a beneficiat de aprecierea reprezentanților comunităților românești de peste hotare, care au solicitat în mod continuarea și dezvoltarea acestuia. În taberele ARC, tinerii participanți au ocazia să vorbească limba română, să își îmbogățească cunoștințele privind istoria, cultura și civilizația românească. În anul 2015, la acest program au participat un număr de peste 2000 de copii și tineri.