Pregătiți pentru o nouă provocare sportivă

Pregătiți pentru o nouă provocare sportivă

România va participa cu peste 100 de sportivi la Campionatele Mondiale de karate WUKF pentru copii, cadeți și juniori care se desfășoară la Szczecin (Polonia), în perioada 16 – 19 octombrie.

Lech Walesa, fost președinte al Poloniei și laureat al Premiului Nobel pentru pace în 1983, va participa la deschiderea oficială a Campionatelor Mondiale WUKF alături de primarul orașului Szczecin, Piotr Krzystek, notează Agerpres.

La a cincea ediție a Mondialelor WUKF pentru copii, cadeți și juniori, Federația Română de Karate WKC aliniază un lot federal susținut de Ministerul Tineretului și Sportului de 27 de competitori.

Cu ajutorul cluburilor membre ale federației, părinților și nu în ultimul rând al sponsorilor, FRK WKC deplasează în Polonia peste 100 de copii, cadeți și juniori. Președintele Federației Române de Karate WKC, Liviu Crișan a declarat că sportivii români vor avea de întâlnit adversari puternici dar că sunt pregătiți să facă față tuturor provocărilor.

Sunt convins că sportivii noștri vor confirma din nou pregătirea asiduă derulată atât în cadrul cluburilor, cât și la cantonamentele organizate de federație. Vom avea adversari puternici din Statele Unite ale Americii, Italia, Anglia și evident țara gazdă, Polonia, dar sportivii noștri sunt pregătiți să facă față tuturor provocărilor”, a spus Liviu Crișan.

Biroul executiv al WUKF a decis să ofere două stagii de pregătire gratuită pentru toți participanții la CM de la Szczecin, stagii susținute de canadianul Richard Jorgensen (kata shotokan) și de francezul Christophe Pinna, campion mondial, expert WUKF în kumite. Totodată, prima reuniune a nou înființatei organizații United World Karate (UWK) a avut loc marți, la Szczecin, iar președintele Richard Jorgensen și membrii Comitetului Executiv UWK participă miercuri la Congresul WUKF din localitatea poloneză.