Prelegere despre arta şi tradiţiile româneşti la Colegiul regional “Isidor Vorochievici”din Cernăuți

Prelegere despre arta şi tradiţiile româneşti la Colegiul regional “Isidor Vorochievici”din Cernăuți

O prelegere despre arta, tradițiile românești și relațiile dintre România şi Ucraina a fost susţinută, zilele trecute, de consulul general al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, la  Colegiul regional de Arte “Isidor Vorochievici”din Cernăuți.eleonora moldovan 2

În cadrul evenimentului Eleonora Moldovan a explicat studenților ucraineni, mulți dintre ei etnici români, despre valorile poporului român, despre tradițiile de primăvară la români, despre Brâncuși și Cultura Cucuteni, despre Mărțișor și valori creștine.

Am menționat, în mod special, personalitățile care au realizat interferența culturală a popoarelor noastre, am început prelegerea de la culturile prezente în aceste spații, Cucuteni-Tripolia, parcurgând câteva etape ale istoriei și valorilor comune. Am apreciat, de asemenea, schimbările democratice din Ucraina, aduse de Maidan și Revoluția Demnității și oportunitățile tinerilor pe parcursul european declarat de poporul ucrainean. Fie ca Primăvara și sărbătorile care înfrumusețează sufletul poporului să dea tărie și esență valorilor europene pretutindeni!”, precizează consulul general al României la Cernăuţi pe contul său de socializare.