Prelungirea programului temporar de scutire de vize pentru românii care călătoresc în...

Prelungirea programului temporar de scutire de vize pentru românii care călătoresc în Japonia după data de 1 ianuarie 2016

Autoritățile japoneze au decis prelungirea programul temporare de scutire de vize pentru cetățenii români care călătoresc în Japonia după data de 1 ianuarie 2016. Decizia se aplică cetățenilor români titulari de pașapoarte simple, cât și pentru titularii de pașapoarte temporare. Ministerul Afacerilor Externe român, printr-un comunicat de presă salută această decizie a autorităților din Japonia.Ministerul Afacerilor Externe salută decizia autorităților japoneze de prelungire, după data de 1 ianuarie 2016, a programului temporar de scutire de vize în favoarea cetățenilor români care călătoresc în Japonia pentru o ședere de până la 90 de zile.

Spre deosebire de  perioada anterioară, decizia de scutire de vize se va aplica, de la 1 ianuarie 2016, atât pentru cetățenii români titulari de pașapoarte simple, cât și pentru cei titulari de pașapoarte temporare. Decizia autorităților japoneze este rezultatul unui dialog intens, pe parcursul mai multor ani, atât la nivel bilateral, cât și trilateral (Comisia Europeană-România-Japonia).

MAE recomandă cetățenilor români, care intenționează să călătorească în Japonia în perioada imediat următoare, să urmărească website-ul MAE pentru a se informa asupra condițiilor detaliate de aplicare a programului de scutire de vize.