Premianții Galei CAESAR, o generație de lideri care vor prelua ștafeta pentru...

Premianții Galei CAESAR, o generație de lideri care vor prelua ștafeta pentru a duce România mai departe

DISTRIBUIȚI

180 de personalități din sfera publică românească și internațională, reprezentanți ai instituțiilor publice românești, membri ai corpului diplomatic acreditat la București, personalități din mediul academic, din sectorul privat și din societatea civilă, oameni de afaceri, colecționari de artă au participat, pe 29 mai, a prima ediție a a Galei CAESAR, la București.

În Cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat că : „Fundația CAESAR este o platformă care oferă mediului public și privat acces la peste 2.000 de specialiști din întreaga lume; este o rețea extrem de valoroasă pe care România trebuie să o fructifice. (…) Sunt convins că am acum, în fața mea, o generație de lideri, de oameni care vor prelua ștafeta pentru a duce România mai departe – pe toate palierele importante”.

La rândul său, Sebastian Burduja, membru fondator al CAESAR și președinte de onoare al Ligii Studenților Români din Străinătate, a afirmat: „În această seară avem destule motive de speranță. Contăm în primul rând pe implicarea liderilor autentici în dezvoltarea României: liderii pe care îi premiem la Gala CAESAR, voluntarii Fundației și ai Ligii, precum și nenumăratele exemple de oameni valoroși din societatea românească. Aceștia vor face posibil ca România să devină țara pe care dorim să o lăsăm moștenire copiilor noștri. Între speranță și deziluzie, vă provocăm să alegem speranța”.

Sub umbrela CAESAR se reunesc profesioniști români din țară si de peste hotare, care împreună construiesc o Românie în 3D – o Românie dezvoltată, democratică și demnă. O Românie dezvoltată înseamnă infrastructură, educație de calitate, o economie puternică. O Românie democratică înseamnă că puterea politică este în mâinile cetățenilor și că politicienii, angajații acestor cetățeni, administrează țara cu responsabilitate și competență. O Românie demnă înseamnă condiții de trai decente și, în plan extern, asigurarea poziției pe care România o merită în Europa și în lume. O Românie demnă înseamnă, așa cum veți vedea în această seară, să dăruim aripi celor mai neajutorați dintre noi”, a subliniat Dan Nechita, membru fondator și CEO al Fundației CAESAR.

În cadrul Galei CAESAR au luat cuvântul Steve Jarding, profesor al Universității Harvard și expert în campanii electorale în întreaga lume. Intervenția Profesorului Jarding s-a centrat pe nevoia stringentă de leadership autentic în întreaga lume. Acesta și-a exprimat convingerea că astfel de lideri se regăsesc în tânăra generație de români din țară și din diaspora. În discursul său, Elif Memet, recent admisă ca research fellow la Columbia University în Statele Unite ale Americii, a arătat, prin experiențele sale personale, cum extinderea percepției și acceptarea vulnerabilității fiecăruia conduc la creativitate.

Premianții Galei CAESAR sunt profesionişti recunoscuți din sectorul public, din mediul privat și din societatea civilă. Acești lideri – lideri consacrați și lideri pentru viitor – se disting prin trei calități fundamentale: competență, caracter și pasiune.

Cele șase premii au fost acordate astfel:

  • Sector public

–           Lider consacrat: Lucian Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe

–           Lider pentru viitor: Nicolaie Moldovan, City Manager, Municipiul Alba Iulia

  • Sector privat

–           Lider consacrat: Manuela Plăpcianu, CEO Artmark și fondator Education for All

–           Lider pentru viitor: Bogdan Iordache, co-fondator How to Web, Startup Spotlight

  • Societate civilă

–           Lider consacrat: Alteța Sa Prinţesa Marina Sturdza, Marina Sturza Enterprises

–           Lider pentru viitor: Adelina Toncean, Asociaţia „Dăruieşte Aripi”

În cadrul evenimentului au urcat pe scenă artiști români recunoscuți internațional: pianistul Silvan Negruțiu, naistul Radu Nechifor & Band și perechea de dansatori Teodor Rădulescu și Alexandra Shine.

De asemenea, participanții au degustat vin dintr-o colecție personală de vinuri românești și au putut admira opere de artă ale maestrului Marcel Guguianu și ale sculptorului Constantin Marinete. În cadrul acestei expoziții a fost prezentă și o operă a renumitului sculptor român Constantin Brâncuși.

Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) este o comunitate de experți, un laborator de idei și o platformă de acțiune civică pentru dezvoltarea economică și consolidarea democratică a României.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.