Premiaţi la NASA

Premiaţi la NASA

DISTRIBUIȚI

Elevii Victor Badea, Cristian Voica, Ionuț Drăghici și Alexandra Dobrica de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina au participat la un concurs de proiecte de stații spațiale organizat de NASA, ei obținând mențiune pentru proiectul unei stații spațiale ce ar trebui să găzduiască până la 30.000 de persoane.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Olt, Felicia Man, a anunțat joi că elevii menționați sunt în clasa a XI-a și au participat la competiția „NASA Space Settlement Contest” cu lucrarea „PHARAS”, un proiect de stație spațială ce poate găzdui până la 30.000 de persoane.

La competiție, sponsorizată de NASA Ames și Societatea Spațială Națională (NSS), pot participa elevi cu vârste de până la 18 ani de oriunde din lume. Concursul s-a încheiat pe data de 23 martie.

Elevii care au fost premiați pentru proiectul lor de stație spațială au fost îndrumați de profesorii Aurelia Cotoșman, Laura Moșteanu și Cristian Miu.

La ediția de anul trecut a aceleiași competiții, un liceean din Slatina, Adrian Vulpe Grigorași, de la Colegiul Național „Radu Greceanu”, a obținut premiul al doilea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.