Premiera filmului Sieranevada în cinematografele spaniole

Premiera filmului Sieranevada în cinematografele spaniole

Pelicula ”Sieranevada”, al treilea lungmetraj de ficțiune al regizorului Cristi Puiu (”Moartea domnului Lăzărescu”, ”Aurora”), va fi lansat în cinematografele spaniole în data de 21 iulie.

Filmul a fost propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Filmul este distribuit de Golem Distribución, casa de distribuție pregătind premiera unui alt lungmetraj românesc pentru această vară: ”Ana, mon amour”, realizat de Călin Peter Netzer.

Acțiunea din ”Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary, un medic trecut de 40 de ani, care urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Pelicula îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu. Scenariul şi regia sunt semnate de Cristi Puiu, iar producător este Anca Puiu.