Premieră la Chişinău: La Teatrul de Operă şi Balet va avea loc...

Premieră la Chişinău: La Teatrul de Operă şi Balet va avea loc spectacolul „Spartacus”

La finele stagiunii, Teatrul Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chişinău oferă publicului ocazia să urmărească pentru prima dată spectacolul „Spartacus”, vineri, 24 iunie, potrivit publika.md. Organizatorii marelui eveniment promit o piesă dinamică şi interesantă.

De mai bine de jumătate de an, artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” petrec zilnic ore în şir la repetiţii. Scenograful baletului „Spartacus”, Iurie Matei, spune că spectacolul va fi unul deosebit pentru că decorul acestuia este unul modern.

S-a lucrat foarte mult la costume şi la decor. Am dus puţin în contemporan mai puţin stilistic fiindcă şi în scenografie s-au întâmplat mai multe lucruri pe parcursul ultimilor ani şi nu mai sunt spectacolele cele unde vedem construcţii enorme de decor„, a spus scenograful Iurie Matei.

Provocarea este una mare pentru muzicienii din cadrul teatrului. Pentru prima dată aceştia vor interpreta creaţiile lui Aram Haciaturan.

Protagonista piesei „Spartacus” este cunoscuta balerină Cristina Terentiev. „Este o piesă de balet stilizată, nu este una clasică. Pentru noi acest lucru este foarte interesant pentru că de fiecare dată când o piesă veche este modernizată noi încercăm să intrăm în rolul soliştilor de pe acele timpuri dar şi să adăugăm ceva nou ce de exemplu coreografia, emoţiile cu care jucăm piesa. Ne bucurăm că conducerea teatrului aduce din nou pe scenă asemenea piese„, a declarat artist al Poporului, Cristina Terentiev.

Conducătorul artistic al piesei, Natalia Corotcova, promite un spectacol dinamic.

Am încercat să păstrăm coreografia iniţială acestei piese dar totuşi, au anii trec, noi deja dansăm altfel. Vor fi dansuri mai dinamice. Sper că va fi un spectacol interesant şi se va menţine în repertoriul Teatrului Naţional de Operă şi Balet„, a spus conducătorul artistic, Natalia Corotcova.

Preţul unui bilet la spectacol variază între 30 şi 110 de lei. Pentru prima dată la Chişinău, piesa „Spartacus” a fost jucată în anul 1975 la Teatrul Academic de Stat de Operă şi Balet.