Acasă Cultura / Culte Premieră: Un român pe podium la Turneul Internațional de Bowling

Premieră: Un român pe podium la Turneul Internațional de Bowling

Turneul Internațional de Bowling, organizat anual la București, a avut pentru prima dată pe podium un jucător din România. Cătălin Gheorghe, membru al echipei naționale, a terminat pe locul al treilea cea de a cincea ediție a competiției.

A cincea ediție a Turneului Internaţional de Bowling în sistem open, din România, IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO) 2014 s-a încheiat cu o premieră pentru sportul românesc. Multiplul campion național Cătălin Gheorghe a fost primul român care a urcat pe podium în cadrul acestei competiții, asta după ce anul trecut, Gheorghe termina doar pe locul 14.

Competiția de la București s-a încheiat cu victoria lui Bjorn Rudshagen, din Norvegia. Rudshagen, campion european și multiplu campion național al Norvegiei, este la a doua victorie consecutivă în finala IBIBO, devenind astfel primul jucător care câștigă de două ori Turneul Internaţional de Bowling de la București. Acesta a obținut un premiu în valoare de 3.500 de euro, cu un punctaj de 257 de puncte acumulate în finală, dintr-un total posibil de 300 de puncte.

Locul secund, cu un premiu în valoare de 2.500 de euro, a fost adjudecat de către Osku Palermaa, din Finlanda, care a reușit 248 de puncte în finală. Jucătorul cu cea mai rapidă aruncare din lume, de aproximativ 50 de kilometri pe oră, a fost principalul favorit al competiției, notează România Liberă.

Turneul Internațional de Bowling a reunit anul acesta la Bucureşti nume importante din rândul jucătorilor profesionişti din întreaga lume, fapt remarcat şi la nivelul de joc al competiţiei, cel mai ridicat de până acum. Cătălin Gheorghe, câștigătorul locului al treilea și cel mai bun român din acest turneu, a avut un parcurs excelent. Așa cum anticipam încă de la debutul competiției, IBIBO 2014 este Turneul de Bowling al Recordurilor în România,” declară Dragoş Tigoianu, managerul echipei de organizare a IBIBO 2014, potrivit unui comunicat de presă.