Acasă Bulgaria Premii pentru studenții români la Competiția Internațională de Matematică pentru Studenți (IMC...

Premii pentru studenții români la Competiția Internațională de Matematică pentru Studenți (IMC 2019) 

Studenţii Universităţii din Bucureşti (UB) şi cei ai Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) au obţinut numeroase premii la International Mathematical Competition for University Students 2019 (IMC 2019), care s-a desfăşurat, în perioada 28 iulie – 3 august, la Blagoevgrad, Bulgaria.
Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul UB, echipa Facultăţii de Matematică şi Informatică a instituţiei de învăţământ superior a obţinut trei premii I în cadrul concursului IMC 2019.

Echipa, coordonată de lect. univ. dr. Gabriel Mincu, a fost alcătuită din studenţii Robert-Andrei Bâra (anul I), Dragoş Manea (anul II) şi Călin-Daniel Spiridon (anul II).
De asemenea, cei şase studenţi care au reprezentat Universitatea Politehnica din Bucureşti la acelaşi concurs au obţinut un premiu I, patru premii III şi o menţiune de onoare.
Premiul I a fost obţinut de Sebastian Cojocariu student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, iar cele patru premii III de Emanuel Necula şi Doina Chiroiu-Jitianu, Facultatea de Automatică şi Calculatoare; Raluca Ioana Ciobotia de la Facultatea de Inginerie Aerospaţială; Cosmin Bărăscu, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Menţiunea de onoare a fost obţinută de Ionuţ Petrişor Anghel, Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Potrivit unui comunicat publicate pe site-ul UPB, competiţia este organizată de University College London şi găzduită de American University în Bulgaria.
În fiecare dintre cele două zile de concurs, studenţii au avut de rezolvat cinci probleme pe parcursul a 5 ore. La competiţie au participat 360 de studenţi, ce au reprezentat 77 de universităţi din 40 de ţări din Africa, America de Nord, America de Sud, Asia şi Europa. Sursa: agerpres.ro

Articolul precedentGuvernul promite implementarea sistemului de localizare rapidă AML (Advanced Mobile Location)
Articolul următorApel la civilizație