Președintele francez, Francois Hollande, va veni în România

Președintele francez, Francois Hollande, va veni în România

Harlem Desir, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene din Franţa, a anunţat joi la Bucureşti că preşedintele Francois Hollande va face o vizită în România în perioada 12 – 13 septembrie.

Preşedintele Francois Hollande va veni în România pe 12 – 13 septembrie. Pregătim activ această vizită“, a declarat oficialul francez, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de Externe Lazăr Comănescu, la sediul MAE.

Harlem Desir a vorbit despre „intensitatea relaţiei, extrem de remarcabilă, dintre România şi Franţa”, şi a dat ca exemplu vizita premierul român Dacian Cioloş, pentru a doua oară la Paris, în ultimele şase luni, pentru deschiderea Campionatului European de Fotbal, ocazie cu care s-a întâlnit şi premierul francez.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, în 10 iunie, la Paris, că preşedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, va face o vizită în România în septembrie, pregătirea acestei vizite fiind una dintre chestiunile abordate către premierul român împreună cu omologul său francez, Manuel Valls.

Prima vizită bilaterală a lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte a fost în Franţa, în februarie 2015.