Președintele ICR decorat de președintele Portugaliei

Președintele ICR decorat de președintele Portugaliei

DISTRIBUIȚI

Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, a fost distins de Președintele Portugaliei Aníbal Cavaco Silva cu Ordinul de Merit în grad de Mare Ofițer.

Decretul de decorare a fost publicat în Monitorul Oficial portughez (Diário da República) pe 6 octombrie 2015.

Președintele ICR a fost distins în contextul vizitei de stat la București a Președintelui Portugaliei, din luna iunie 2015.

Radu Boroianu a absolvit, în 1968, Facultatea de regie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București și a profesat, până în 1989, ca regizor la mai multe teatre din țară. Din 1990 este membru fondator al conducerii Fundației Tzigara-Samurcaș,  membru al conducerii Institutului de Studii Liberale și Președinte onorific al Asociației pentru Promovarea Artei Vizuale Contemporane (funcții din care s-a retras pe perioada mandatului de Președinte al Institutului Cultural Român).

Absolvent al cursurilor Expertiza în arta vechilor maeștri (2009-2010) în cadrul Universității de vară Transilvania Heritage, Radu Boroianu este Cavaler al Legiunii de Onoare, Franța (1998), Comandor al Ordinului de Merit, România (2000) și medaliat cu aur al Senatului Republicii Franceze la împlinirea vârstei de 65 de ani (2007).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.