Președintele Italiei, Sergio Mattarella, și ministrul afacerilor externe italian, Angelino Alfano, au...

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, și ministrul afacerilor externe italian, Angelino Alfano, au transmis ”Sărbători fericite!” comunității românești din Italia

Ambasadorul George Bologan a avut un schimb personal de impresii cu președintele Sergio Mattarella, referitor la relația bilaterală, situația internațională și comunitatea românească. În acest context, președintele Mattarella a transmis urările sale Președintelui României, Klaus Iohannis, precum și comunității românești din Italia și poporului român.

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a participat în seara zilei de 19 decembrie 2016 la ceremonia de prezentare a urărilor de Crăciun președintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella, de către Corpul Diplomatic.

În discursul adresat șefilor misiunilor diplomatice acreditate în Italia, președintele Sergio Mattarella a făcut apel la semnificația profundă a cauzei diplomatice pentru a sublinia importanța acesteia, în prezentul context internațional marcat de instabilitate și de multiplicarea conflictelor. Evidențiind cum diplomația este arta ascultării și a înțelegerii, capabilă să depășească barierele geografice, culturale și lingvistice, președintele Mattarella și-a exprimat încrederea în capacitatea comunității internaționale de a își asuma responsabilitatea în fața popoarelor și de a oferi o soluție împărtășită la provocările actuale, bazată pe capacitatea de înțelegere a celuilalt și a cauzelor profunde ale evenimentelor ce caracterizează epoca noastră.

În acest context, președintele Republicii Italiene a asigurat șefii de misiune cu privire la angajamentul ferm al Italiei față de Uniunea Europeană și cooperarea transatlantică și a evidențiat principiile care coordonează activitatea internațională italiană: dialog, înțelegere reciprocă, devotament și responsabilitate.

De asemenea, în marja ceremoniei, șeful misiunii diplomatice de la Roma s-a întâlnit cu ministrul afacerilor externe și al cooperării internaționale, Angelino Alfano, prilej cu care i-a adresat acestuia felicitări pentru noul său mandat. Ambele părți și-au exprimat aprecierea pentru nivelul excelent al relațiilor bilaterale și pentru perspectivele de dezvoltare și aprofundare în continuare a acestora.

La ceremonie, organizată la sediul Administrației Prezidențiale, au participat de asemenea președintele Comisiei de Afaceri Externe din cadrul Senatului, Pier Ferdinando Casini, respectiv din cadrul Camerei Deputaților, Fabrizio Cicchitto și președintele Comisiei pentru Politici UE din cadrul Senatului, Vannino Chiti.