Preşedintele UDMR se va întâlni la Tuşnad cu premierul ungar

Preşedintele UDMR se va întâlni la Tuşnad cu premierul ungar

Liderii UDMR vor decide personal dacă vor participa sau nu la manifestările organizate de Universitatea de vară de la Bálványos – a afirmat Hunor Kelemen, care a menţionat însă că vineri seara va fi prezent acolo, deoarece se va întâlni cu Viktor Orbán cu care va discuta pe marginea problemelor politicii naţionale, scrie publicația maghiară Heti Világgazdaság. Mai mulţi membri ai UDMR s-au solidarizat cu Sándor Tamás, preşedintele CJ Covasna, deoarece acesta a fost scos de pe lista invitaţilor la iniţiativa lui Tibor T. Toró,  preşedintele PPMT.

Potrivit Rador, preşedintele UDMR a menţionat de asemenea şi lipsurile din organizarea manifestării, apreciind că organizatorii au dorit ca prin invitarea unor politicieni din UDMR să creeze impresia caracterului duplicitar al politicii maghiare.

Kelemen a adăugat că în cazul în care PPMT ar fi dorit într-adevăr un dialog maghiaro-maghiar în Transilvania, ar fi trebuit să invite şi pe preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM).

În cadrul unei conferinţe de presă ad-hoc Tibor T. Toró, copreşedintele senatului Universităţii de vară şi-a exprimat regretul faţă de faptul că unele persoane doresc să conducă dialogul despre subiectele importante acordând importanţă numărului de invitaţi care vor fi prezenţi şi care vor lipsi. „Sunt aici cei care consideră important să fie aici” – a menţionat Toró. El  consideră inexplicabil de ce politicienii din UDMR nu vor să profite de pe urma oportunităţii ce li se oferă şi a menţionat că PPMT nu renunţă la intenţia sa de a colabora la nivel principial cu celelalte partide în chestiunile importantelor provocări ce se află în faţa maghiarimii.