Prețurile la cărțile electronice ar trebui să scadă

Prețurile la cărțile electronice ar trebui să scadă

DISTRIBUIȚI

Prețurile la cărțile electronice comercializate în România vor scădea după ce, astăzi, Parlamentul a adoptat o inițiativă legislative de reducere a TVA de la 19% la 5% pentru e-books și presa digitală.

Proiectul amendează Codul fiscal în sensul reducerii de la 19% la 5% a TVA pentru cărțile electronice și presa digitală, așa cum este în alte 17 state ale Uniunii Europene. Măsura va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Piața de carte din România este, în momentul de față, cea mai mică din Uniunea Europeană, raportată la numărul de locuitori. Aaproximativ 95% dintre românii cu vârsta peste 18 ani nu achiziționează nici măcar o carte în decursul unui an, iar proporția segmentului de carte electronică este de sub 1% din piața de carte clasică, în timp ce în state precum Germania, Franța, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii segmentul de carte electronică are o proporție între 5% și 15%.  Pandemia COVID-19 a limitat mobilitatea oamenilor și, implicit, a făcut ca volumele de carte achiziționate sau împrumutate să scadă dramatic față de anii anteriori.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.