Prezenţă românească la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Jihlava 2017

Prezenţă românească la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Jihlava 2017

Institutul Cultural Român de la Praga susţine prezenţa producătoarei Ada Solomon şi a regizorilor Alexandru Solomon, Adina Popescu şi Iulian Manuel Ghervas la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Jihlava (Cehia) care va avea loc în perioada 24 – 29 Octombrie 2017.

În cadrul ediţiei din acest an, producătoarea de film Ada Solomon şi regizorul Alexandru Solomon vor susţine un MasterClass intitulat „Documentarul în filmul de ficţiune” cu scopul de a explica participanţilor la programul EMERGING PRODUCERS avantajele şi dezavantajele abordării documentare în realizarea filmelor de ficţiune.

De asemenea, Institutul Cultural Român de la Praga susţine participarea regizoarei de film documentar Adina Popescu și a regizorului Iulian Manuel Ghervas la sesiunea programului internațional de dezvoltare și producție de film Ex Oriente 2017, organizat de către Institutul de Film Documentar de la Praga, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar de la Jihlava.

Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Jihlava prezintă anual aproximativ 250 de filme și se bucură de prezența a sute de personalități și invitați din toată lumea, dar și de mii de vizitatori (peste 40.000 la ediţia jubiliară din 2016), fiind cel mai important eveniment de acest tip din Europa Centrală şi de Est. Programul pune accent pe descoperirea unor debuturi extraordinare din producția cinematografică de film documentar. În cele 7 secțiuni ale competiției spectatorii pot urmări filme ale unor producători debutanți sau ale unor producători renumiți, ocazie cu care se explorează diversitatea documentarului contemporan și a cinematografiei experimentale.