Prezențe românești la ”Lumea cărții” de la Praga

Prezențe românești la ”Lumea cărții” de la Praga

Scriitori români Adela Greceanu, Răzvan Petrescu, Ciprian Măceșaru, M. Duțescu, Ștefan Ivas, Alexandru Matei, invitați ai Ministerului Culturii, Nicolae Rusu și Aida Boldeanu au participat, în perioada 14 – 17 mai, la Festivalul Internațional de Carte și de Literatură „Lumea Cărții” de la Praga, unul din cele mai importante evenimente culturale de acest gen din estul Europei.

Temele principale ale manifestării culturale au fost Fotograful și cartea, Cărțile campioane mondiale pentru tânărul public cititor, Diaspora literară și cehii din lume.

Invitații Ministerului Culturii au susţinut prezentări de carte și lecturi: Ciprian Măceșaru cu proaspătul său volum de poezii, Numele meu este Bryan Ruiz (Next Page, 2015), dar și din volumul de eseistică scris împreună cu Dan C. Mihăilescu, Despre nerăbdarea de a fi răbdător (Humanitas, 2014), Adela Greceanu, din Şi cuvintele sunt o provincie (Cartea Românească, 2014), Ștefan Ivas, din Mila schimbă gustul cărnii (Casa de Editură Max Blecher, 2014), M. Duțescu, din Uranus Park (Polirom, 2014).

Invitații Institutului Cultural Român au fost Nicolae Rusu și Aida Boldeanu.