Acasă Asia Prietenie prin filatelie

Prietenie prin filatelie

Cei 66 de ani de relații diplomatice dintre România și China au fost marcaţi, pe 28 septembrie, la sediul Institutului Cultural Român din Beijing, prin vernisarea expoziţiei „Prietenia Româno-Chineză în domeniul filateliei și al numismaticii”.

La eveniment au participat diplomați români și chinezi, reprezentanți de seamă ai Federației Filatelice ALL-CHINA și ai Asociației Filateliștilor din China, ai institutelor culturale din Beijing, ai Asociației de Prietenie China-România, profesori și studenți din cadrul Universității de Limbi Străine Beijing, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din Estul Europei – secția Limba Română, studenți români aflați la studii în China, români rezidenți în China, public larg.

Expoziția a cuprins numeroase planșe cu timbre și plicuri, cataloage, pliante, medalii, monede și plachete de la diferite expoziții organizate în România și China și reflectă cele mai însemnate evenimente comune româno-chineze. Exponatele aparțin colecției personale a domnului Alexandru Bartoc, preşedintele Fundaţiei Culturale „Bartoc” și fost vicepreşedinte al Federaţiei Filatelice Române.

Invitat special în cadrul acestei expoziții a fost profesorul Luo Donquan, vicepreședintele al Asociației de Prietenie China-România, care a expus o parte din colecția sa filatelică.

Această expoziție cu temă „prietenia dintre România și China” contribuie la promovarea schimburilor filatelice bilaterale, aducând în prim plan istoria şi cultura poporului român.

Articolul precedentIstorie politică şi culturală a României, în italiană
Articolul următorIstoria valahilor din Europa analizată la Lublin (Polonia)