Prima medalie obţinută de România la Campionatul European de Tenis de...

Prima medalie obţinută de România la Campionatul European de Tenis de Masă pentru persoane cu dizabilităţi

Foto: Asociaţia Club Sportiv DSA Cluj-Napoca

Bobi Simion este un sportiv paralimpic din Cluj care a obţinut, la sfârştul lunii septembrie, medalia de bronz pentru prima dată în istoria campionatelor europene de tenis de masă pentru persoane cu dizabilităţi. Competiţia s-a desfăşurat în Slovenia, anunţă adevărul.

Sportivii Bobi Simion şi Dacian Makszin din Cluj au participat, la sfârşitul lunii septembrie, la proba individuală a Campionatului European de Tenis de Masă pentru persoane cu dizabilităţi, desfăşurat în Lasko, Slovenia. Cei doi au fost însoţiţi de antrenorul lor, Dan Năsui. Bobi Simion este primul din România care a obţinut medalia de bronz la Campionatele Europene de Tenis de Masă pentru persoane cu dizabilităţi. Potrivit reprezentanţilor asociaţiei unde acesta se antrenează, Bobi Simion a produs surpriza campionatului şi l-a învins, în sferturi de finală, pe numărul 2 modial şi medaliatul cu aur la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016, danezul Peter Rosenmeier. Celălalt sportiv paralimpic din Cluj, Dacian Makszin, s-a clasat pe locul 5 în campionatul din Slovenia.

Cei doi sportivi sunt legitimaţi la Asociaţia Club Sportiv D.S.A. Cluj-Napoca şi în perioada următoare vor participa la concursuri internationaţe prin care să obţină calificarea la Campionatele Mondiale de Tenis de Masă pentru persoane cu dizabilităţi din 2018.