Primăria din Acharnes găzduiește săptămânal cursurile de limba română pentru copiii românilor...

Primăria din Acharnes găzduiește săptămânal cursurile de limba română pentru copiii românilor din Grecia

sursa foto: Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Grecia

În fiecare sâmbătă, între orele 09.00 și 14.00, într-o sală pusă la dispoziție de Primăria Acharnes (strada Filadelfias 217, Kokkino Milou) din Grecia, se desfășoară cursuri de limba română, organizate de Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Grecia. La festivitatea de lansare a proiectului care a avut loc sâmbătă, 11 ianuarie 2020, au participat și Spiros Vrettos, primarul municipiului Acharnon, viceprimarul Louiza Kosmidou, responsabilă de departamentul de educație în cadrul primăriei, Angheliki Zahariadi, președinte DHFA, Iannis Nikas, presedinte D.H.K.E.A și alți reprezentați ai primăriei.

Potrivit unu comunicat al Asociației Interculturale Româno-Elenă Dacia, aceasta este cea de-a doua locație din zona Acharnes unde se desfășoară proiectul ”Școala de Limba Română Dacia, mai aproape de România!”, apreciat de românii din cea mai mare municipalitate a regiunii Attika.

Organizația anunță că până în prezent 40 de copii au fost înscriși la cursuri, dar înscrierile continuă! Informații suplimentare la 6934878916! – corespondență de la Daniela Popescu, Grecia