“Primăvara Românească la Bruxelles” în port popular

“Primăvara Românească la Bruxelles” în port popular

Tradițiile și cultura românească specifice Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului au fost promovate la Bruxelles, în perioada 25 – 26 aprilie, în centrul capitalei belgiene.

Tema celei de-a X-a ediții a Festivalului “Primăvara Românească la Bruxelles”, “Din Transilvania, Crișana, Banat și Maramureș în inima Europei”, a avut ca scop valorizarea acestor patru regiuni din România, a identității lor culturale și sociale.

În debutul celei de-a X- a ediții a Festivalului Primăvara Românească la Bruxelles, a avut loc prezentarea unor produse și elemente cu specific local din fiecare dintre județele Transilvaniei.

Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat la cel mai important eveniment anual al României din Bruxelles, de meșteșugari recunoscuți la nivel local și național: cu frumoase

costume populare tradiționale, prezentate de Virginia Linul, ceramică autentică de pe Valea Bârgăului, Tăut Adriana și Suciu Emilia prezentând mai multe tipuri de produse din fructe și renumita ”povilă de Bârgău”, notează Gazeta de Bistrița.

Numeroase figurine și sculpturi din lemn, bijuterii hand-made cu motive tradiționale specifice județului Bistrița-Năsăud și produsele tradiționale româneși au impresionat aprox. 10 000 de persoane prezente la evenimentul din inima Bruxellesului.