Primii paşi spre spațiul comunicațional comun România – Rep. Moldova

Primii paşi spre spațiul comunicațional comun România – Rep. Moldova

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu l-a primit, pe 10 februarie, pe președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.Au fost discutate modalitățile prin care MAE și SRRpot colabora pentru crearea unui spațiu comunicațional comun România – Republica Moldova, element important în dezvoltarea unei societăți deschise și pluraliste în statul vecin.

Ministrul delegat a subliniat importanța programelor de informare a populației vorbitoare de limbă română, dar și a celei de limbă rusă, cu accent pe difuzarea unor cicluri de emisiuni despre Uniunea Europeană și despre experiența de aderare a României. În context, s-a discutat despre rezultatele remarcabile ale Radio Chișinău, proiect media de anvergură în Republica Moldova.

Dan Stoenescu și-a declarat susținerea pentru eforturile SRR de dezvoltare a unor proiecte noi care să contribuie la o mai bună informare a românilor din vecinătatea apropiată, dar și a publicului din țară cu privire la viața acestora.