Primul Hospice Bike Tour Chişinău-Braşov-Bucureşti a strâns 8.000 de euro din donaţii

Primul Hospice Bike Tour Chişinău-Braşov-Bucureşti a strâns 8.000 de euro din donaţii

11 persoane din Republica Moldova au acceptat provocarea de a participa la primul Hospice Bike Tour Chişinău-Braşov-Bucureşti, actiune de caritate care a reusit strangerea a 8000 de euro.Potrivit Adevarul.ro, in perioada 15-20 iunie, participanţii au parcurs aproximativ 600 de kilometri şi au avut parte de emoţii pozitive.S-a reusit strangerea a 8000 de euro din donatii de la 240 de persoane. Un participant la cursă, Dumitru Alaiba, a spus că s-a folosit de această şansă pentru a-şi testa limitele personale pentru o cauză nobilă. „Obiectivul nostru comun în Hospice Bike Tour 2016 e să ajutăm cât mai mulţi oameni cu necesităţi de îngrijire paliativă”, a spus Dumitru.

Directoarea executivă a Hospice Angelus Moldova, Raluca Munteanu, a subliniat că orice contribuţie făcută de donatori o ajută pe ea, şi pe colegii ei, să lumineze viaţa unora, care se confruntă cu o boală incurabilă.

Hospice Angelus Moldova este principalul furnizor de servicii de îngrijire paliativă oferite gratuit copiilor şi adulţilor, care suferă de boli incurabile în stadii avansate sau progresive, cu un prognostic limitat de viaţă. În anul 2015 Hospice Angelus a oferit ajutor la peste 2300 de pacienţi.