Primul site românesc dedicat marelui pianist Dinu Lipatti

Primul site românesc dedicat marelui pianist Dinu Lipatti

DISTRIBUIȚI

În prezenţa unor personalităţi ale vieţii culturale româneşti, a presei şi a melomanilor, a fost lansat primul site românesc dedicat lui Dinu Lipatti –www.dinulipatti.org – ce cuprinde informații despre toate fațetele personalității sale. Articolele de pe site poartă semnăturile unor muzicologi și cercetători recunoscuți în plan internațional care s-au ocupat vreme de decenii de studierea activității interpretative și a creației lui Dinu Lipatti, precum Grigore Bărgăuanu (biograful lui Lipatti), Mark Ainley, Viniciu Moroianu, Vlad Alexandrescu, Ana Maria Orendi, Oana Velcovici Rădulescu, Lavinia Coman.Site-ul beneficiază de versiuni în limbile franceză și engleză, realizate de specialiști cu dublă specializare – muzicală și lingvistică: Maria Monica Bojin, Petra Gherasim și Ileana Țăroi.

La lansarea site-ului au luat cuvântul muzicologul și prof. univ. dr. Valentina Sandu-Dediu (rectorul NEC), prof. univ. dr. Vlad Alexandrescu, fost Ministru al Culturii în perioada 2015-2016 și Oana Drăgulinescu, muzicolog și expert în comunicare.

Proiectul “Lipatti Restituiri”, propus de Asociaţia Opus şi finanţat de Ministerul Culturii, s-a încheiat vineri, 14 octombrie, la Colegiul Noua Europă din Bucureşti. Acesta a cuprins lansarea site-ului www.dinulipatti.org, primul site românesc dedicat marelui pianist, și o serie de trei conferințe susținute la București și Cluj de Mark Ainley, cercetător canadian și expert în înregistrări istorice. Pe parcursul conferintelor au fost prezentate rezultatele unei cercetări de mai bine de 25 de ani asupra înregistrărilor pierdute ale lui Lipatti, dar și ultimele descoperiri în domeniu ce urmează să apară cu ocazia Centenarului Lipatti 2017, la Casa americană Marston.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.