Primul titlu de campion european pentru România la Yachting, Clasa Optimist

Primul titlu de campion european pentru România la Yachting, Clasa Optimist

Românca Ebru Bolat a câştigat sâmbătă medalia de aur şi titlul de campion la fete, în Cadrul Campionatului European de Yachting la Clasa Optimist. Ebru Bolat, în vârstă de 14 ani, legitimată la Asociaţia Yacht Club Regal Român (YCRR), campioană balcanică în 2013 la Clasa Optimist, a reuşit în Irlanda cea mai mare performanţă din istoria yachtingului românesc, adjudecându-şi titlul continental la Clasa Optimist, după ce în primăvara acestui an a ieşit campioană europeană la Clasa Zoom8, în cadrul competiţiei organizată la Constanţa.

În urmă cu doi ani, la Campionatul European al Clasei Optimist, Ebru Bolat s-a clasat pe locul 99, din 105 participanţi, dar după o asiduă pregătire în Slovenia, în 2013, la Campionatul European din Ungaria, a urcat pe locul 10.

Organizată de Royal St.George Yacht Club şi Asociaţia Internaţională a Clasei Optimist, în Golful Dublin, ediţia 2014 a Campionatului European de Yachting la Clasa Optimist, în perioada 12 – 20 iulie, în regim de competiţie open, a aliniat 254 sportivi (153 de băieţi şi 101 fete) din 33 ţări europene şi alte 11 extracomunitare. Competiţia s-a desfăşurat în condiţiile specifice de vânt, valuri şi ceaţă, pentru Marea Irlandei.

Pe locul secund s-a situat spaniola Iset Segura, iar pe 3, elveţianca Martina Müller. Optimist este cea mai populară clasă din yachting, cu peste 150.000 de bărci înregistrate în toată lumea.