Primul turneu al Orchestrei Naţionale Simfonice a României în Statele Unite ale Americii

Primul turneu al Orchestrei Naţionale Simfonice a României în Statele Unite ale Americii

Orchestra Naţională Simfonică a României va susține în perioada 6-16 ianuarie primul său turneu în Statele Unite ale Americii. Turneul din Statele Unite are în program şapte concerte (în Florida la Palm Beach, Miami şi Fort Myers, Detroit şi New Jersey, precum ș la Lincoln Center din New York).

Concertele îl vor avea ca dirijor pe Cristian Măcelaru şi ca solist pe Andrei Ioniţă, cu excepţia celor de la New York, care îl vor avea ca protagonist pe celebrul trompetist Wynton Marsalis. În data de 15 ianuarie, ansamblul Violoncelissimo condus de Marin Cazacu va susţine un concert extraordinar în contextul celebrării, la Washington, a Zilei Culturii Naţionale.

Din Orchestra Naţională Simfonică a României fac parte cei mai valoroşi membri ai generaţiilor de absolvenţi ai Orchestrelor Naţionale de Tineret, avându-l la pupitru pe Cristian Măcelaru, un dirijor român aflat în plină ascensiune internaţională, cu o bogată activitate concertistică pe scenele lumii.

Orchestrele Naţionale de Tineret reprezintă cel mai important program muzical naţional dedicat muzicii clasice creat în 2008 de violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, care prin orchestrele sale componente, din care cea mai cunoscută este Orchestra Română de Tineret, cu activitate concertistică atât în ţară cât şi în afara granițelor.