Problema interconectării energetice, pe agenda discuțiilor de la Piatra Neamţ

Problema interconectării energetice, pe agenda discuțiilor de la Piatra Neamţ

Prim-ministrul Pavel Filip a avut  o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în contextul vizitei sale de lucru în România, care va avea loc pe 23 martie, la Piatra Neamţ.

În context, premierul moldovean a menţionat relaţiile bilaterale foarte bune dintre Republica Moldova şi România, precum și sprijinul acordat de București: „România ne-a dat o mână de ajutor exact în momentul în care Republica Moldova avea cea mai mare nevoie. Datorită asistenţei financiare şi a utilizării eficiente a acesteia, am reuşit să deblocăm finanţările externe şi să depăşim criza în care s-a pomenit ţara noastră în anul 2015”, a spus Pavel Filip.

Cei doi oficiali au reiterat subiectele de interes comun care vor fi incluse pe agenda bilaterală – proiectele din domeniul economic, energetic, social, al educaţiei, finanţelor, justiţiei şi al afacerilor interne.

Astfel, potrivit Guvernului de la Chișinău, tema centrală a discuțiilor cu partea română va fi interconectarea energetică dintre cele două state, după ce subiectul a fost discutat de premierul Pavel Filip cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Totodată, Pavel Filip a subliniat că la Chişinău există toată deschiderea şi determinarea de a schimba lucrurile, astfel ca parcursul european al ţării să devină ireversibil.

Ambasadorul Daniel Ioniță a reconfirmat disponibilitatea Bucureștiului de a susţine parcursul nostru european: „Republica Moldova este o prioritate strategică în politica externă a României şi suntem gata să vă ajutăm în atingerea obiectivului de integrare europeană a ţării.”