Acasă Alte comunitati Procurorii bucureşteni au cerut Republicii Moldova, probe biologice ale mamei lui Vitalie...

Procurorii bucureşteni au cerut Republicii Moldova, probe biologice ale mamei lui Vitalie Proca

Procurorii bucureşteni au cerut Republicii Moldova, probe biologice ale mamei atentatorului Vitalie Proca şi le-au primit, după ce solicitarea trimisă Federaţiei Ruse pentru obţinerea de probe biologice de la Proca nu a avut rezultat, transmite UNIMEDIA. Autorităţile ruse nu au răspuns până în prezent unei cereri de comisie rogatorie constituită în luna februarie, prin care se solicitau între altele un set de probe biologice ale lui Vitalie Proca, cetăţean moldovean, plătit de cei doi fraţi pentru uciderea interlopului Dumitru Mironescu.

Profilul genetic a fost trimis prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol, în cadrul unei cereri de asistenţă poliţienească. Drept urmare, prin comisia rogatorie internaţională, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a cerut autorităţilor competente din Republica Moldova recoltarea de probe biologice de la mama lui Vitalie Proca, Ana L. Proca.

Procurorii notează în documentul citat că expertizele genetice efectuate în cauză au stabilit că pe trăgaciul şi siguranţa pistolului mitralieră, calibru 5,45 mm, pe trăgaciul pistolului Makarov calibrul 9 mm, cu seria ştearsă prin răzuire, pe unul dintre tuburile calibrul 9 mm-MAK descoperite la locul atentatului, precum şi pe prosopul de culoare bleu descoperit în apropierea armelor, a fost identificat în raport majoritar un profil genetic complet.

Anchetatorii urmează să compare profilul genetic al Anei L. Proca, mama inculpatului Vitalie Proca, cu profilele genetice obţinute în urma expertizelor efectuate.

Articolul precedentFilat dă startul pregătirilor pentru alegeri
Articolul următorÎncălzirea globală crește riscul de război