Acasă Cultura / Culte Producătoarele Livia Rădulescu și Gabriela Suciu, la atelierele ACE Training Days Poland

Producătoarele Livia Rădulescu și Gabriela Suciu, la atelierele ACE Training Days Poland

Institutul Cultural Român de la Varșovia susține participarea producătoarelor de film Livia Rădulescu și Gabriela Suciu la atelierele organizate de ACE Training Days Poland la Varșovia, în perioada 22-23 noiembrie 2023. Livia Rădulescu și Gabriela Suciu au fost selectate de ACE Training Days Polonia 2023 pentru a participa la o serie de training și workshop-uri în cadrul celei de-a XXXIII-a sesiuni a Programului anual pentru producători ACE. Livia Rădulescu a fost invitată cu un proiect de film științifico-fantastic intitulat Monarhul, regizat de Dan Radu Mihai.

Programul ACE Training Days Poland 2023 are ca temă „Elementele esențiale ale coproducției: Ce este negocierea“, fiind analizate oportunitățile internaționale de finanțare a producțiilor cinematografice, precum și aspecte legate de negociere. Atelierul interactiv include prezentări, studii de caz, precum și întâlniri de grup oferite cu ajutorul consultanților și producătorilor ACE, care au experiență în finanțare internațională, coproducție, negociere, vânzări și distribuție, și care vor împărtăși cunoștințele și expertiza lor internațională.

Creată în 1993, platforma ACE Producers își propune să pregătească producătorii independenți pentru a face față provocărilor și oportunităților specifice acestei industrii foarte dinamice. Rețeaua ACE permite schimbul de experiență și know-how între membrii săi la nivel european, dar și internațional. Una dintre modalitățile de acțiune ale ACE Producers este formarea producătorilor, oferind un mix de programe de formare și networking profesionist.

Livia Rădulescu este producătoare de film, în portofoliul său regăsindu-se colaborări cu regizori români consacrați precum Paul Negoescu (The Story of a Summer Lover, 2018) ori Octav Chelaru (Balaur, 2021). A co-fondat FILM+, un atelier regional destinat regizorilor emergenți. Colaborează cu o varietate de publicații și coordonează proiecte culturale, fiind implicată și în cadrul prestigiosului festival One World Romania.

Gabriela Suciu este producător și distribuitor de film cu o experiență de peste 13 ani. Este o prezență constantă pe piața internațională a filmului. Printre producțiile sale recente se numără When Night Meets Dawn, selectată la secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, și Blue Moon, recompensată cu premiul Scoica de Aur la Festivalul de Film de la San Sebastian 2021. Gabriela Suciu deține un doctorat în domeniul producției de film și este în prezent vicedecan al Facultății de Film UNATC din București.