Produse româneşti, expuse în China

Produse româneşti, expuse în China

Foto: CCIA

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, arh. Gheorghe Seculici, a participat săptămâna trecută la expoziţia “Carnavalul României în Suzhou” (China), scrie adevărul.
Acesta s-a aflat în China la invitaţia unui grup de oameni de afaceri chinezi şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ din regiunea Zhejiang.  Evenimentul a avut loc la complexul expoziţional internaţional din regiunea Suzhou, China, în perioada 28 august – 4 septembrie 2017.

Pe parcursul a opt zile au fost expuse produse fabricate exclusiv în România în cele 8 săli de expoziţii, care reprezintă 70.000 mp şi pe cei 140.000 mp de spaţiu expoziţional în aer liber. „Salut organizarea acestui eveniment extrem de important pentru relaţiile româno-chineze, relaţii economice şi culturale care au depăşit şase decenii.  Expoziţia «Carnavalul României în Suzhou» este doar un exemplu de colaborare pe care o pot avea cele două ţări. Sigur că în acest moment China este într-o dezvoltare economică fără precendent, dar consider că această tradiţie trebuie continuată prin noi parteneriate, iar Camerele de Comerţ fac parte din mecanismul instituţional care susţine dezvoltarea acestui tip de parteneriate”, a declarat preşedintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici.

La ceremonia de deschidere au participat guvernatorul regiunii, reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale, oameni de afaceri chinezi, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie din regiunea Zhejiang, reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în România şi, din partea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, arh. Gheorghe Seculici.

Organizatorii evenimentului au estimat o participare foarte masivă, fiind bine cunoscut interesul pentru produsele româneşti în Republica Populară Chineză. În cadrul vizitei au fost discutate posibilităţile de colaborare în viitor, prin organizarea de evenimente comune, expoziţii, ocazie cu care s-a stabilit deplasarea unui grup de oameni de afaceri chinezi în această zonă în perioada următoare.