Profesioniştii români din Spania încep să strângă rândurile

Profesioniştii români din Spania încep să strângă rândurile

Vineri, 21 aprilie, de la ora 19:00, cercetătorii, profesorii, medicii, artiștii, avocații, inginerii, programatororii, dar și alți experți români din Spania, care vor să cunoască alţi români din domeniul său de activitate sau din alte domenii de înaltă calificare, sunt aşteptați  la sediul Ambasadei  din Av. Alfonso XIII 157, 28016 Madrid.

Întâlnirea are loc pentru că există un potenţial extraordinar al experţilor români din diverse domenii din Spania – medicină, educaţie, drept, cultură, traduceri, IT&C, inginerie etc. – de a avea un impact pozitiv asupra situaţiei proprii şi asupra situaţiei celorlalţi români – atât din Spania, cât şi din România.

Acest potenţial este încă insuficient folosit, iar unul din motivele principale este nivelul redus al contactelor între elitele româneşti din Spania. O mai mare apropiere între profesioniştii români din această ţară – atât în interiorul fiecărei specialităţi, cât şi între experţii din domenii diferite – poate conduce la idei şi colaborări în beneficiul profesioniştilor respectivi, al comunităţii româneşti din Spania, al relaţiilor dintre România şi Spania şi, nu în ultimul rând, al României.

În prima parte a evenimentului din 21 aprilie vor avea loc scurte prezentări ale unor experţi despre propria experiență în Spania, despre parcursul propriu în această ţară şi despre viitorul comunităţii româneşti de aici.

Prezentările vor fi urmate de o recepţie şi discuţii libere între participanţi, pentru o mai bună cunoaştere şi stabilirea de legături directe.

Ambasada anunță faptul că pentru confirmarea  participării poate fi trimis un mail  la adresa mihai.sirbu@mae.ro ( unde este nevoie să precizaţi numele dv. şi domeniul în care lucraţi), alături de eventuale sugestii pentru coagularea elitelor româneşti din Spania, idei de cooperare România – Spania în domeniul de expertiză şi orice alte propuneri relevante.