Profesor la Harvard: România trebuie să investească în Educaţie, dacă aspiră la...

Profesor la Harvard: România trebuie să investească în Educaţie, dacă aspiră la un loc bun în Europa

Steve Jarding, profesor de politici publice la Universitatea Harvard, a explicat că doar printr-o investiţie serioasă în educaţie, România poate aspira la un loc bun în rândul ţărilor europene, acesta precizând că niciodată nu se poate spune că banii oferiţi învăţământului sunt suficienţi.

Potrivit mediafax, de mai bine de cinci ani, profesorul vine în România să le vorbească tinerilor cursanţi de la Aspire Academy despre rolul leadershipului, iar la sesiunile sale aduce atmosfera care se regăseşte la cursurile pe care le predă la Harvard University.

Educaţia este fundaţia pe care societatea trebuie să existe, iar programele ca Aspire le spun oamenilor să nu creadă că este ceva ce ei nu pot face. Am mulţi cursanţi aici, care mă întreabă dacă au şanse să intre la Harvard, iar eu le spun că sigur pot reuşi şi ştiu că pot intra la una dintre cele mai prestigioase universităţi. Unul dintre cei mai buni studenţi pe care l-am avut la Harvard, în 15 ani, a fost un puşti din România. Un tânăr incredibil de talentat, inteligent, educat, era un pachet complet al cuiva care ar putea să devină lider mondial. Câteodată trebuie să îi împingi pe copii şi să le spui să nu se subestimeze. Pentru că eşti atât de bun pe cât vrei să fii“, a adăugat profesorul de la Harvard, pentru sursa citată.

Aspire răspunde nevoii tinerilor români de îndrumare profesională la standarde superioare. Programele le oferă tuturor participanţilor acces la informaţii esenţiale pentru succesul în carieră într-un mod profesionist, alături de lideri ai mediului de afaceri şi profesori internaţionali de renume. Aspire este singurul ONG din România care se ocupă de cursuri pe business şi leadership coduse de profesori de la Harvard, Stanford şi Georgetown. În prezent, absolvenţii Aspire studiază şi muncesc în peste 37 de ţări.

Steven Jarding a primit, în iunie 2016, premiul “profesorul anului” la Şcoala Harvard Kennedy, fiind recunoscut ca expert în managementul campaniilor şi în strategiile politice. A lucrat ca senior strateg şi manager de campanie pentru diverşi reprezentanţi din SUA, iar în 1996, revista Roll Call l-a numit “unul dintre cei mai influenţi 50 de oameni politici din Washington”. Steve Jarding, de asemenea, predă anual la Şcoala de Afaceri IESE din Madrid, Spania şi a consultat şi a condus campanii politice în Europa, Asia şi America de Sud.