Profesorii basarabeni la Școala de Cultură și Afirmare Românească

Profesorii basarabeni la Școala de Cultură și Afirmare Românească

50 de cadre didactice din Rep. Moldova participă în perioada 4-7 septembrie la o nouă ediție a Școlii de Cultură și Afirmare Românească, desfășurată la Cernica, București și Ploiești.

Profesorii vor vizita în zilele de 4-6 septembrie Parlamentul României și muzeele din Capitală. De asemenea, vor participa la dezbateri și ateliere de lucru alături de colegi de la București. Luni, 7 septembrie, aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu una dintre cele mai renumite regiuni turistice din Munții Carpați, Valea Prahovei.

,,Profesorii din stânga Prutului vor fi întâmpinați în România într-un loc de pelerinaj: Mănăstirea Cernica. Este unul dintre cele mai deosebite lăcașe de cult din țară, în contextul în care în cimitirul Mănăstirii se odihnesc fruntați ai vieții culturale și politice: Pan Halippa, Ion Pelivan, Daniel Ciugureanu, Gala Galaction, părintele Dumitru Stăniloae”, a declarat George Simion, organizatorul evenimentului.

Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului etnicilor români din Rep. Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.