Acasă Franta Profesorul Cicerone Rotaru, decorat la Ambasada României din Paris

Profesorul Cicerone Rotaru, decorat la Ambasada României din Paris

Ambasadorul Luca Niculescu i-a înmânat venerabilului profesor Cicerone Rotaru Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de „Comandor”, conferit de Președintele României, „în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru întreaga sa carieră dedicată cercetării științifice forestiere, ecologiei și învățământului silvic, pentru contribuția personală semnificativă pe care a avut-o la consolidarea legăturilor dintre România și Franța”.

Cicerone Rotaru, care a împlinit recent 90 de ani, se bucură de o recunoaștere deosebită și în Franța: este Cavaler al Ordinului Național de Merit, Ofițer al Ordinului de Merit Agricol și membru corespondent al Academiei de Agricultură a Franței.

De asemenea, a primit recent din partea forului silvicultorilor europeni cea mai înaltă distincție a organizației, pentru a „onora întreaga activitate în slujba pădurii”: medalia de aur „Fidelis Silvarum”.

Au mai vorbit despre profesorul Rotaru, Natacha Derveaux, viceprimar la Croissy-sur-Seine, localitate parteneră a orașului Vișeu de Sus din jud. Maramureș și ambasadorul Adrian Cioroianu, delegatul permanent al României pe lângă UNESCO.

La ceremonie au fost prezenți domnul Lilian Moraru, ambasadorul Republicii Moldova la Paris, membri ai Clubului Antreprenorilor Români din Străinătate (EntRO), ai filialelor din Franța ale Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundației CAESAR.

Articolul precedentA început campania electorală pentru alegerile parlamentare
Articolul următorLa Iași are loc reuniunea anuală a Consorțiului Universităților din Republica Moldova-România-Ucraina