Program românesc implementat în 4.000 de farmacii din SUA

Program românesc implementat în 4.000 de farmacii din SUA

iMedicare, softul conceput de românul Flaviu Sîmihăian, îi ajută pe americani să aleagă cel mai bun plan de asigurare medicală în funcţie de afecţiuni, vârstă sau venituri.

Programul chiar le poate sugera farmaciştilor cel mai bun medicament pentru un client şi simplifica modul de accesare în sistemul de sănătate din SUA.

Tânărul de 26 de ani locuieşte în America, iar în ultimii 3 ani a perfecţionat programul iMedicare împreună cu partenerul său, un absolvent al Facultăţii de Farmacie din Carolina de Nord, anunță Digi24.

Aplicaţia îi ajuta pe americani să economisească mii de dolari în fiecare an prin alegerea celui mai bun plan de asigurare medicală.

E posibil să fie un medicament de 500 de dolari care face acelaşi lucru cu un medicament de 10 dolari. Pacientul nu ştie pentru că fiind un sistem complicat cu 5.000 de medicamente şi 40 de planuri e greu să găseşti combinaţia optimă şi asta facem noi”, susține Flaviu Sîmihăian.

Sistemul este atât de bun încât din 2012 pâna acum 4.000 de proprietari de farmacii l-au implementat. Pentru a doua versiune a aplicaţiei, Flaviu lucrează cu IT-işti clujeni pentru că, spune el, sunt mult mai pricepuţi şi inventivi decât cei din Statele Unite.

Pe viitor, aplicaţia care e folosită deja din Hawaii până în Alaska va include şi o secţiune care îi va ajuta pe farmaciştii americani să ofere sfaturi medicale pentru afecţiuni uşoare.