Proiect româno-bulgar de susținere a patrimoniului cultural al Dunării

Proiect româno-bulgar de susținere a patrimoniului cultural al Dunării

Consiliul Judeţean Giurgiu a aprobat realizarea proiectului DALES privind susţinerea patrimoniului cultural al Dunării, inclus în cadrul Programului Transnaţional Dunărea şi care ce se va realiza în parteneriat cu Primăria Tenovo din Bulgaria.

“Proiectul DALES – Susţinerea patrimoniului cultural al Dunării se depune de către CJ Giurgiu în calitate de partener lider şi va fi realizat în parteneriat cu Primăria Tenovo din Bulgaria. Proiectul este inclus în cadrul Programului Transnaţional Dunărea, obiectivul general al acestuia fiind acordarea de sprijin pentru pregătirea unor proiecte transnaţionale strategice complexe corespunzătoare ariilor prioritare ale Strategiei UE pentru regiunea Dunării. În cadrul acestuia se va realiza investigarea şi valorificarea patrimoniului istoric şi cultural al zonelor riverane Dunării şi promovarea acestora pentru a contribui la consolidarea moştenirii istorice şi culturale a regiunii Dunării pentru a asigura disponibilitatea acesteia pentru generaţiile viitoare“, a declarat vicepreşedintele CJ Giurgiu, Lucian Corozel.

Proiectul a fost votat de toţi cei 27 de consilieri prezenţi la şedinţă dintr-un total de 31 de consilieri judeţeni. Valoarea totală estimată a proiectului este de 50.000 de euro, iar durata de implementare este de 12 luni. Sursa: Agerpres