Proiecte de infrastructură urgentate

Proiecte de infrastructură urgentate

DISTRIBUIȚI

Au fost depuse ofertele pentru atribuirea contractului privind relicitarea Lotului III Chețani – Câmpia Turzii (Autostrada București – Târgu Mureș – Cluj – Oradea.

Comisia de Evaluare va analiza ofertele celor trei asocieri:  Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL – ALPENSIDE SRL – EXPLAN SRL, asocierea DRUM ASFALT SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA – DRUMURI BIHOR SA și asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL

Este vorba despre Secțiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, parte a Lotului III: Chețani – Câmpia Turzii, în lungime de 15,7 km. În cadrul acestui contract se vor executa 9 poduri și pasaje. Valoarea estimată a lucrării este de 383,4 milioane de lei, fără TVA.

Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, a precizat că în ședința de guvern din 28 septembrie au fost aprobate exproprierile pentru mai multe proiecte importante de infrastructură.

Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea

A fost aprobată suplimentarea sumelor pentru exproprierile imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrării de utilitate publică de interes național Secțiunea 3B Mihăiești-Suplacu de Barcău din cadrul obiectivului de investiții de interes național Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, pe raza localităților Sânpaul din jud. Cluj și Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea și Zalău din jud Sălaj.

Breteaua de legătură dintre DN 6 și Centura Capitalei (Bragadiru)

De asemenea, a fost aprobată exproprierea imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Lărgire la patru benzi a centurii rutiere a Municipiului București Sud”, între A2 km 23 600 și A1 km 55 520 și amenajare punct de întoarcere în soluție giratorie pe Centura Bucureștiului, în zona Autostrăzii A1, amenajare Bretea de legătură DN6 – DN CB la Pasaj pe DN6 km 10 678.

Autostrada Sibiu – Pitești. Secțiunea 3: Cornetu – Tigveni

Traseul Autostrăzii Sibiu – Piteşti pe Sectiunea 3 se desfășoară între localitățile Cornetu și Tigveni si este cuprins în urma rekilometrării între km 44+500 – km 81+900 (km 39+578.51 – km 76+996.28 conform SF 2008), având o lungime de 37,4 km. Traseul acestei secțiuni începe în zona nodului Cornetu, la km 44+500. Nodul rutier Cornetu este unul tip trompetă simplă și face legătura cu DN 7 prin intermediul DJ 703M (Curtea de Argeș – Cornetu).

Vor fi construite 6 pasaje, 55 de poduri și un ecoduct.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.