Proiecte transfrontaliere dezvoltate prin înfrățire

Proiecte transfrontaliere dezvoltate prin înfrățire

Preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef,  a semnat acordurile de înfrăţire cu judeţul Szabolcs Szatmar Bereg din Ungaria şi raioanele Vinogradov şi Hust din Ucraina, urmând ca în zilele următoare să fie semnat un document similar și cu Ostalb, din Germania.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean, acordul cu Szabolcs Szatmar Bereg a mai fost semnat de vicepreşedintele judeţului vecin, Szabo Istvan, care a subliniat faptul că acest pas ar putea părea unul formal, dar este o şansă la dezvoltare comună, întrucât între cele două judeţe există relaţii de colaborare de câţiva ani, care s-au concretizat cu proiecte.

Vreau să mulţumesc pentru buna colaborare, dovadă proiectele transfrontaliere din care au avut de câştigat ambele părţi. Am avut proiecte numeroase atât pe reabilitarea infrastructurii rutiere, de sănătate, sociale, relaţii instituţionale. Eu îmi doresc cât mai repede ca şi graniţa, cu adevărat, să dispară dintre România şi Ungaria, România să fie în Schengen cât mai repede exact cum am demonstrat că, de fapt, barierele între români şi maghiari nu există„, a declarat Adrian Ştef, citat de administratie.ro

Acordul de înfrăţire cu regiunea Vinogradov a fost semnat de către Lyubimov Oleg, preşedintele consiliului raional, iar acordul cu Hust, de către Oleksandr Lypchey, preşedinte al consiliului raional. În cuvântul lor, oficialii ucraineni au cerut sprijinul oficialităţilor române în vederea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană.