Proiectul “Geta Brătescu-Apariții”, desmenat câștigător pentru reprezentarea României la Biennale di Venezia...

Proiectul “Geta Brătescu-Apariții”, desmenat câștigător pentru reprezentarea României la Biennale di Venezia – 2017

“Geta Brătescu-Apariții” este proiectul desemnat câștigător în urma celei de-a doua etape de selecție din cadrul Concursului național pentru reprezentarea României la cea de-a 57-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia.

Semnat Geta Brătescu, Magda Radu, Corina Bucea, Diana Ursan, Raymond Bobar, Dan Burzo, Frederic Eyl, Steffen Oestreich, Marian Manten, în urma jurizării, proiectul a acumulat 86,71 puncte.

Locul al doilea a revenit proiectului “O mie de tranziții. Munca artistului după schimbarea lumii”, autori Cătălin Gheorghe, Cristian Nae, Dan Acostioaei, Matei Bejenaru, Anca Benera, Arnold Estefan, Iulia Toma, Claudiu Cobilanschi, cu 76,85p, în timp ce locul al treilea a revenit proiectului “Creatura creativă” al autorilor Cristina David, Ana-Maria Machedon, Alexandru Bounegru, cu 51,28p.

Contestațiile pot fi formulate la sediul Ministerului Culturii, în atenţia Compartimentului Monumente de For Public, până la data de 26 ianuarie 2017, ora 14.00. Acestea vor fi analizate şi soluţionate în termen de maximum cinci zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a contestaţiilor de către o Comisie de soluţionare a contestaţiilor, formată din membri desemnaţi de instituţiile organizatoare.

Participarea României la cea de-a 57-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia (13 mai – 26 noiembrie 2017), este organizată de Ministerul Culturii, MAE și ICR.

În cadrul Bienalei 2017, România va avea un Pavilion în cadrul Giardini della Biennale şi Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, proiectul câștigător acoperind ambele spații.