Propunerea MRP privind studierea limbii române în Germania

Propunerea MRP privind studierea limbii române în Germania

Foto: MRP

În data de 13 decembrie 2017,  având în vedere comunitatea importantă de români din Germania, precum și dialogul constant al ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu cetățenii români din teritoriu și cu delegaţia Confederaţiei Sindicatelor Germane în proiectul “Mobilitate echitabilă / Faire Mobilität – Arbeitnehmerfreizügigkeit sozial, gerecht und aktiv”, a avut loc o întrevedere a oficialului român cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt.

Cu acest prilej, demnitarul român a invitat partea germană să devină parte a etapelor viitoare ale proiectului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, „Informare acasă! Siguranță în lume”, care vizează informarea, prevenirea şi combaterea  factorilor de risc derivaţi din rezidenţa cetăţenilor români în alte state.

De asemenea, ministrul Andreea Păstîrnac a propus evaluarea posibilității introducerii unui curs de limba română ca disciplină opțională în curricula școlară germană în vederea păstrării și promovării identității românești a românilor din Germania

Totodată, ministrul a solicitat ambasadorului date privind evoluția anchetei asupra incidentului care a avut loc la Bergkamen, în care un imobil locuit de cetățeni români a fost incendiat.

Ambasadorul german a dat asigurări că cercetările sunt în derulare și că autoritățile depun toate demersurile pentru a-i identifica pe făptași și pentru a-i pedepsi, în conformitate cu normele legale.