Proteste la Chișinău după ce Curtea de Apel menținut decizia de invalidare...

Proteste la Chișinău după ce Curtea de Apel menținut decizia de invalidare a scrutinului din 3 iunie

Andrei Năstase, primarul ales, anunță că va contesta la CSJ

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel de la Chișinău a păstrat, ieri (21 iunie 2018- n.r.) decizia instanței de fond prin care au fost invalidate rezultatele alegerilor pentru Primăria Chișinău. Andrei Năstase, care a obținut cel mi mare număr de voturi din partea alegătorilor, nu își poate prelua, astfel, mandatul. Candidatul PPDA a anunțat că va contesta decizia la CSJ și a chemat lumea în stradă. „Ni se fură viitorul în direct”, a conchis Năstase. „Nu ne interesează decizia. O să protestăm azi la primărie și în fiecare zi. Mai mult duminică în PMAN la ora 14:00 vom ieși la un protest mai amplu”, a declarat Năstase, citat de mass-media .

Pe mine nu mă mai sperie nimic. Nu vă fie frică, ei se alimentează din frica noastră. Am considerat că se va putea cu mijloace decente, dar se pare că nu. Trebuie să ieşim în stradă, cum am fost în 6 septembrie 2015. Altfel ei vor pune stăpânire pe această palmă de pământ” – a declarat Andrei Năstase în mijlocul protestatarilor.

Și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a chemat chișinăuienii la protest în fața Primăriei. Printre lozincile care au răsunat în centrul Chișinăului sunt: „Nu-l cătați pe dracu, validați mandatul!”, „Noi nu cedăm!”, „Năstase la primărie, Plahotniuc la pușcărie”, „PD-PSRM, ciuma roșie”, „Hoții!”, „Haideți cu noi, vă fură și pe voi”.

Andrei Năstase a subliniat însă că va depune toate eforturile pentru a-și mobiliza susținătorii în stradă în încercarea de a opri ceea ce el a numit abuzul puterii împotriva votului liber exprimat al cetățenilor. „Chişinăul riscă să ajungă în situația Kievului de pe timpul lui Ianukovici”, a avertizat Năstase, atenționând puterea să nu escaladeze situația.

Mitingul de protest din fața Primăriei a continuat până la ora 23.00, iar susținătorii lui Andrei Năstase au rămas în fața primăriei inclusiv pe parcursul nopții.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.