Protocol de colaborare între 8 state la Festivalului Internațional „Teatru, Strada și...

Protocol de colaborare între 8 state la Festivalului Internațional „Teatru, Strada și Copil”

DISTRIBUIȚI

Teatrul Țăndarică dă startul ultimei părți a celei de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional „Teatru, Strada și Copil”, care va avea loc în perioada 11-16 septembrie. Festivalul va debuta cu spectacolul pentru adulți, „Adunarea Pasărilor”.

Festivalul face parte din microstagiunea aniversară „Țăndărică 70 de ani” și va reuni, la București, 11 dintre cele mai importante state membre ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrelor pentru Copii și Tineret).

De asemenea, va avea loc şi conferinţa Modalități de Cooperare Culturală în Cadrul Rețelelor Internaționale susţinută de Giovanna Palmieri şi Helena Tiren din Italia, Christoph Thoma, Norbert Bayer, Kai Krosche din Austria şi Diana Krzanic Tepavac din Serbia

Unul dintre evenimentele importante ale acestei ediții îl reprezintă seara specială din 13 septembrie, când va avea loc premiera spectacolului “Micul Prinț”, eveniment precedat de semnarea unui protocol de colaborare între 8 state membre ASSITEJ, menit să faciliteze dezvoltarea de proiecte comune.

În cele 6 zile vor avea loc spectacole de teatru pentru copii și adulți, susținute de trupe de profil din România și din străinătate, conferințe și dezbateri după spectacole.

Personalități marcante de talie mondială din domeniul teatrului vizual, prezente la București cu ocazia acestui festival, vor dezvălui strategii și modalități de lucru în tendințele contemporane din teatrul de animație, reușind astfel să facă din acest festival un centru de interconectare internațională în domeniul teatrului de animație, notează Hotnews.ro.

Organizat de Teatrul Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti și al Consiliului General al Municipiului București și sub egida ASSITEJ Internațional, Festivalul Internațional „Teatru, Stradă și Copil” se desfășoară în cadrul Stagiunii de Vară și este unul dintre evenimentele care marchează Aniversarea de 70 de ani a Teatrului Țăndărică.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.