PSD vorbește despre alegeri anticipate

PSD vorbește despre alegeri anticipate

DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat duminică, la finalul ședinței Biroului Politic Național, că partidul pe care-l conduce nu va interveni în disputa dintre USR și PNL, prin urmare, dacă moțiunea de cenzură inițiată de ”alianța USR-AUR” va ajunge la vot în plenul Parlamentului, PSD ”va vota”.

Social-democrații nu se mulțumesc însă cu demiterea actualului cabinet de la Palatul Victoria, ci merge ”până la capăt”, cerând declanșarea alegerilor anticipate.

Ciolacu a reluat de la sediul partidului criticile formulate de social democrați la adresa actualilor guvernanți, cu o excepție – UDMR, și a președintelui Klaus Iohannis. Astfel, Marcel Ciolacu a vorbit, din nou, despre criză economică, criză sanitară, neeliminarea pensiilor speciale, neadoptarea unei legislații care să interzică accesul la funcții publice a ”penalilor”, slaba gestionare a campaniei de vaccinare și pregătirea necorespunzătoare a începerii anului școlar, acestora suprapunându-li-se și criza politică ”fără precedent” apărută între partidele care asiguraă guvernarea.

Președintele PSD s-a arătat nemulțumit de atitudinea liderilor politici ai formațiunilor care au început demersurile demiterii cabinetului Cîțu de a nu transmite social-democraților textul moțiunii de cenzură, cu atât mai mult cu cât le ceruseră să o semneze.

”Nu au făcut nici măcar gestul minim de a ne transmite textul moțiunii. Chiar îi felicit pe cei de la AUR că s-au folosit de USR pentru a-și crește vizibilitatea publică”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a reamintit că PSD are propriul text pentru o moțiune de cenzură, pentru care există ”157 de semnături legale” și a invitat USR și AUR ca, în cazul în care demersul lor eșuează, să semneze pentru moțiunea de cenzură a social-democraților. Liderul PSD a explicat că social-democrații nu au susținut prin semnăruti demersul ”alianței USR-AUR” pentru că ”nu doresc să ia parte la un șantaj”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.