Punctaj maxim la Olimpiada Internațională de Matematică pentru un student român

Punctaj maxim la Olimpiada Internațională de Matematică pentru un student român

DISTRIBUIȚI

Genii în matematică din șapte țări și-au dat întâlnire la Iași, în acest sfârșit de săptămână. Studenţi de la 21 de universităţi au concurat pentru titlul de ”Cel mai bun matematician”.

Marele premiu a ajuns la un ieșean, Ovidiu Neculai Avădănei, student în anul II. El a fost singurul participant la Olimpiadă care a obținut maximum de puncte. Nu este singurul român care a câștigat o medalie. Echipa noastră a mai obținut patru medalii de aur și mai multe medalii de argint și bronz. Olimpiada Internațională de Matematică are loc la Iași, pentru al doilea an consecutiv.

Ovidiu Neculai Avădanei, student în anul II al Facultăţii de Matematică, este singurul care a obţinut punctajul maxim.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi este pentru a doua oară organizator al acestei competiţii de anvergură, ajunsă la a XII-a ediţie. La concurs s-au înscris studenţi de la universităţi din Argentina, Bulgaria, Cehia, Grecia, România, Rusia și Turkmenistan.

Proaspătul laureat nu s-a decis încă dacă va profesa în ţară sau va alege un loc de muncă în străinătate. Sursa: Stiri.tvr.ro

*** 

TIMP ROMÂNESC este un proiect media derulat de CENTRUL ROMÂN PENTRU INIȚIATIVĂ SOCIALĂcare încearcă astfel să construiască o platformă care să reunească informații semnificative despre comunitățile românești din afara granițelor și pozițiile unor ziariști și lideri care doresc să-și facă auzite opiniile pe marginea acestor subiecte.

Ne puteti urmări pe Facebook și Twitter ori transmite sugestiile Dvs. pe adresa de email: contact@timpromanesc.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.