Radu Jude, desemnat „cel mai bun regizor“

Radu Jude, desemnat „cel mai bun regizor“

Radu Jude a fost recompensat cu premiul categoriei „cel mai bun regizor“, pentru filmul „Inimi cicatrizate“, în competiţia internaţională a Festival Internacional de Cine de Mar del Plata, anunță The Hollywood Reporter.Lungmetrajul ”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, recompensat cu premiul special al juriului şi Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, a fost inclus în competiţia oficială a Festival Internacional de Cine de Mar del Plata.

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, ”Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, a fost proiectat în prezenţa actorului din rolul principal, Lucian Teodor Rus, pe 25 noiembrie, ora locală 22.00, şi pe 26 noiembrie, de la ora 11.20.

În competiţia internaţională a festivalului argentinian, pelicula ”People That Are Not Me”, de Hadas Ben Aroya, a primit premiul pentru cel mai bun film.

Invitaţii celui mai important festival de film din Argentina au fost regizorul Olivier Assayas şi directorul de imagine Vittorio Storaro, premiat de trei ori cu Oscar.

Ajuns la cea de-a 31-a ediţie, evenimentul a avut loc în perioada 18-27 noiembrie.

În România, pelicula ”Inimi cicatrizate” a avut premiera pe 18 noiembrie, lungmetrajul fiind distribuit de microFILM.