Raed Arafat, coordonator pentru SMURD Iași și Moldova

Raed Arafat, coordonator pentru SMURD Iași și Moldova

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, va fi cadru didactic asociat la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Anunţul a fost făcut miercuri, de către rectorul instituţiei, Vasile Astărăstoae, care a precizat că Arafat va încerca să coordoneze de la Iaşi o reţea SMURD care să aibă intervenţii şi în Rep. Moldova. “Mă bucură şi mă onorează mult această numire şi sper ca împreună cu Diana Cimpoeşu (medicul şef al UPU-SMURD la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ din Iaşi) să reuşim să realizăm performanţe în această disciplină la Iaşi”, a transmis printr-un mesaj video Raed Arafat, care este plecat la Praga şi nu a putut fi prezent la ceremonia de la UMF Iaşi.

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, a mai anunțat că, împreună cu şeful UPU-SMURD, Diana Cimpoeşu, secretarul de stat Raed Arafat va încerca să coordoneze de la Iaşi o reţea SMURD care să aibă intervenţii şi în Rep. Moldova.

Primul centru SMURD din Republica Moldova a fost inaugurat în august la Bălţi, cu echipamente pentru intervenţiile de asistenţă medicală de urgenţă, inclusiv ambulanţe, dotat de statul român.