„Rapsodia Română” se aude în Belgia cu ansamblul SoNoRo

„Rapsodia Română” se aude în Belgia cu ansamblul SoNoRo

DISTRIBUIȚI

După deschiderea fulminantă al Festivalului Internaţional al Artelor EUROPALIA ROMÂNIA, la 1 octombrie 2019, în Bruxelles, SoNoRo revine cu turneul Concertele SoNoRo. Turneul este alcătuit din două concerte și o serie de masterclasses si are loc în perioada 8-10 ianuarie 2020, în Haga și Anvers.

Concertul de deschidere, de la Bruxelles, susținut în prezența membrilor casei regale a Belgiei și a oficialilor români, a setat tonul festivalului bianual Europalia, unde România este țara invitată a aceastei ediții.

„Am ales încă o dată “Rapsodia Română” să ne reprezinte și ne-am bucurat mult să primim aplauzele finale atât de entuziaste, ale unui public pătruns de spiritul muzicii românești surprinse de geniul lui George Enescu. Concertul SoNoRo a inaugurat și expoziția „Brâncuși. Sublimation of Form”, deschisă la Bozar până pe 2 februarie 2020, ne-am aflat așadar la picioarele unor titani ai culturii românești, deosebit de mândri de moștenirea noastră culturală”, declară Răzvan Popovici, directorul Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo.

SoNoRo este un ansamblu internaţional, care susține constant concerte pe cele mai faimoase scene ale lumii, cum ar fi Carnegie Hall din New York, Kennedy Center din Washington, Wigmore Hall din Londra și Konzerthaus din Viena, dar şi la Atena, Istanbul, Amsterdam, Paris, Bruxelles sau Sofia.

Muzicienii SoNoRo care participa la concertele SoNoRo din ianuarie 2020 sunt violoniștii Mihaela Martin, Alexander Sitkovetsky, Alissa Margulis, Tatiana Samouil, violiștii Vladimir Mendelssohn și Răzvan Popovici, violonceliștii Justus Grimm și Kyrill Zlotnikov și pianista Diana Ketler, apreciați soliști ai marilorscene ale lumii și profesori la unele dintre cele mai importante academii de muzică europene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.