Reacție a Ambasadei României în Serbia după un atac la adresa minorității...

Reacție a Ambasadei României în Serbia după un atac la adresa minorității române

DISTRIBUIȚI

Ambasada României la Belgrad condamnă cu fermitate discursul urii la adresa minorității române din Serbia, manipularea mediatică a apartenenței la această comunitate în scop politic și propagarea știrilor false la adresa românilor cetățeni sârbi prin catalogarea acestora drept ”inamici naționali”, se arată într-o postare publicată de Ambasadei României în Serbia.

Reacția vine după unele afirmații publice la adresa comunității românești din Serbia făcute de regizorul sârb Dragoslav Bokan (Pink TV, 29 noiembrie 2021) cu referire la minoritatea română din Serbia.

„Aceste declarații aduc atingere principiilor de bună conviețuire și contribuției minorității române la bogăția culturală și dezvoltarea socio-economică a statului sârb. Un astfel de gest la adresa unei comunități care a dovedit loialitate față de statul sârb și are o contribuție pozitivă la atmosfera de conviețuire interetnică din Republica Serbia ar putea umbri relația de prietenie între România și Republica Serbia, care a avut întotdeauna drept liant cele două comunități etnice care trăiesc pe teritoriul celuilalt stat.

România și Serbia sunt state vecine, într-o Europă a secolului XXI, unde contribuția unui cetățean la progresul și integrarea socială nu mai trebuie judecate funcție de apartenență sa etnică.

Totodată, Ambasada României la Belgrad își exprimă regretul și față de faptul că un post de televiziune cu acoperire națională a preluat ca atare aceste declarații, fără a sancționa atacurile la adresa etnicității unei persoane”, se mai arată în postare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.