”Recidivă pozitivă”

”Recidivă pozitivă”

Deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a primit marți, 17 octombrie, o delegație a liderilor mediului asociativ românesc din Spania.

La întrevedere au participat Gabriela Stan, președinte al Federației FARA, Oana Ursache, președinte la Asociației RIER, Dorina Sișu, membru delegat al Asociației ”Casa României” din Huelva, Ramona Petronela Ursu, președinte al Asociației de români ”Carisma Juvenil” din Malaga, Doinița Fenechiu, președinte al Asociației ”Prietenii românilor” din Sevilla și Andalucia și Cristina Gina Vasilescu, președinte al Asociației Româncelor din Cordoba.

Subiectele discutate au vizat activitatea Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, proiectele actuale și viitoare implementate în Spania cu sprijinul autorităților de la București, activitatea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, asistența consulară oferită în Peninsula Iberică, utilitatea Congresului Românilor de Pretutindeni, proiectele de legi care să sprijine diaspora etc.

De comun acord, s-a stabilit organizarea, în prima parte a lunii decembrie 2017, a unui Atelier legislativ pe problematica diasporei emergente. Acest Atelier, conceput ca un laborator de idei orientate spre societatea românească de peste hotare, va reprezenta o recidivă pozitivă a Atelierului legislativ organizat la Chișinău, în premieră pentru viața politică românească, în zilele de 17 mai și 10 iunie 2017.