Recital de poezie eminesciană la Istanbul

Recital de poezie eminesciană la Istanbul

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul marchează printr-o serie de acțiuni, începând din 11 ianuarie, Ziua Culturii Naționale .Astfel, în perioada 11-16 ianuarie, Institutul va publica pe site-ul propriu și pe pagina de facebook a Institutului câteva poeme eminesciene, în variantă bilingvă română / turcă, iar pe 15 ianuarie , începând cu ora 18.00, va organiza o lectură de poezie eminesciană în interpretarea poetului, traducătorului și publicistului Mesut Șenol și a lectorului universitar Mihaela Ünal de la Universitatea Maltepe, Istanbul.
De asemenea, începând cu ora 19.00, în aceeași zi, va prelua în direct transmisiunea concertului de la Ateneul Român organizat de Institutul Cultural Român cu titlul „La porțile ceriului”, un spectacol de muzică și poezie cu Grigore Leșe și invitații săi.
Reamintim că ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naţionale. Evenimentul urmăreşte aducerea în lumină a valorilor culturii și literaturii române prin evidenţierea reprezentativităţii culturale şi identitare româneşti, omagiind în mod particular moștenirea culturală lăsată de poetul nostru național, ca reper al ideologiei și spiritualității românești.